Nytt klubbhus

Klubbhuset är en plats där möten mellan människor sker. Det centrala läget i staden och samtidigt natursköna läget vid Vänern skapar en rad förutsättningar som leder människor till platsen. Det kan vara pensionären i närområdet som söker sig ut för en fika vid Vänern i goda vänners lag. Det kan vara turisten som vill besöka Karlstads sista utpost innan Hammarö och Vänern tar vid. Det kan också vara den äventyrslystne och nyfikne personen som fått upp ögonen för paddling och vill prova något nytt. Här är platsen där jubilaren kan anordna sin födelsedagsfest.
Klubbhuset utgör hemvist för paddelutövare på såväl absolut toppnivå som för nöjes- och motionspaddlare. Med ett nytt, modernt och funktionsanpassat klubbhus ökar intresset för paddling inom Karlstadsregionen och med större möjligheter väntas också medlemsantalet att öka. Genom förändrade förutsättningar möjliggörs också mer elitsatsningar. Det är i klubbhuset där vägen till ens drömmars mål tar sin början.
Till klubbhuset välkomnas alla oavsett förutsättningar eller bakgrund för att på ett eller annat sätt vara en del av Karlstads Paddlarklubb.

Historien om vårt klubbhus

Karlstads Paddlarklubb har haft sin verksamhet på flera platser i Karlstad. Nuvarande klubbhus kom på sin nuvarande plats på 1960-talet, när Hammaröleden började byggas. Innan dess så låg klubbhuset ungefär där brofästet för bron till Hammarö är idag.
Vid skiftet mellan 1980- och 1990-talet så byggdes huset ut med det garage som idag huserar bl.a. våra drakbåtar.
Den senaste uppfräschningen gjordes för några år sedan, då samlingsrummet fick sig en välbehövlig ansiktslyftning.

Arbetet

Under 2018 så arbetade två grupper parallellt med att undersöka hur vi skulle få till ett klubbhus som hjälpte oss utveckla vår verksamhet.

En grupp tittade på att bygga ut befintlig byggnad och renovera den.

En annan grupp tittade på att bygga helt nytt.

Styrelsen valde att gå vidare med idén om att bygga ett helt nytt klubbhus och en ny arbetsgrupp, under ledning av Johan Kullander sattes ihop.

Under hösten 2019 så har gruppen, tillsammans med Klara Arkitektbyrå jobbat fram en visionsidé för ett nytt klubbhus.

Visionen

Vi vill bygga ett nytt klubbhus för alla!
Det nya klubbhuset innehåller bl.a.:
• Gemensamhetsutrymmen
• Förvaringsutrymmen för kanoter
• Reparationsverkstad
• Vinterträdgård med café
• Köksutrymme
• Gym för medlemmar
• Omklädningsrum med bastu
• Kontor
• Teknikutrymmen

Planlösning för ”övervåningen”
Planlösning för markplan

Arbetet framåt

Styrelsen beslutade vid ordinarie styrelsemöte i januari 2020 att gå vidare med denna vision och bereda den inför årsmötet i mars 2020. Där får då medlemmarna rösta för eller emot om man vill att föreningen ska jobba framåt och bygga ett nytt klubbhus.

Samtliga bilder i denna artikel kommer från Klara Arkitekter.