SM veckan i kanot – en sammanfattning

En liten men naggande god trupp representerade Karlstads paddlarklubb under årets SM vecka i kanot. Värd för årets SM var Jönköpings och Husqvarna kanotklubbar och tävlingen hölls på den nyligen invigda kanotstadion vid Rocksjön i centrala Jönköping. Karlstadspaddlarna på plats var Daniel Johansson i H14 , Jesper Johansson i H16, Erik Hedin i H16 och Moa Wikberg i D22.

För Daniels del var detta första året han fick köra SM och var därmed yngst i klassen H14. Daniel gjorde en bra insats över veckan och kämpade på bra men lyckades inte nå några finaler i K1 på de kortare distanserna, 200 och 500 m. I långloppet över 2500 krigade Daniel dock till sig en fin 18:e plats i det stora startfältet.

Jesper och Erik som kör i H16 är födda 02 och därmed också yngst i klassen men visade att de redan i år att räkna med i i A-finaler. För Jespers Johanssons del så blev han i K1 6:a i b-finalen på 500 m, 21:a på 2500 m och på 200 m lyckades Jesper som en av få 02:or kvalificera sig för a-finalen där han slutade som 9:a. Erik Hedin körde till sig en a-finalplats på 500 m där han slutade som 9:a. På 200 m blev det en 7:e plats i b-finalen för Erik, och på 2500 körde Erik till sig en fin 5:e plats.

Jesper och Erik utgör en riktigt vass K2 besättning och var med och krigade om medaljerna i a-finalen på både 200 och 500 m men de slutade på en 5:e respektive 6:e plats. På K2 2500 m visade dock killarna både styrka och uthållighet då de körde till sig en välförtjänt bronsmedalj. Värt att notera är att de på samtliga K2 distanser var de snabbaste 02:orna, vilket bådar gott inför nästa års SM tävlingar då grabbarna kommer att vara äldst i sin klass.

Moa Wikberg som tävlar i D22 och körde K1 200 m, 500 m och 1000 m där det blev en bronspeng på samtliga distanser efter Linnea Stensils från Waxholm och Karin Johansson från Lidköping. Moa laddar nu för U23 VM som går av stapeln kommande helg i rumänska Pitesti.