Tävlingspremiär

Under den gångna helgen har det varit tävlingspremiär för Karlstads paddlarklubbs kanotister när regattan Gästabudspaddeln avgjordes under kalla och blåsiga förhållanden i Nyköping. För seniorernas del var tävlingen uttagningsgrundande för de två första världscuptävlingarna i Ungern respektive i Serbien. Karlstads paddlarklubb representerade av Daniel Johansson i H14, Jesper Johansson och Erik Hedin i H16 och Moa Wikberg i D22.

Under lördagen avgjordes för ungdomsklassernas del K1 200 m och långloppen, K1 2500 m, medan juniorer och seniorer körde K1 200 och K1 1000 m. För Daniels del slutade lördagen med en första plats i b-finalen på 200 m och en nionde plats i långloppet. För Daniels bror, Jesper, blev det i H16 klassen en tredje plats i b-finalen på 200 m. Jesper slog träningskompisen Erik Hedin som kom fyra på 200 m, med två ynka hundradelar. På långloppet tog dock Erik med sin elfte plats revansch på Jesper, som slutade som sjuttonde man.

För Moa Wikbergs del blev det en bra utdelning under lördagen med en andraplats på K1 200 m och en tredjeplats på K1 1000 m. Linnea Stensils från Waxholm vann både 200 och 1000 m i damseniorklassen.

På söndagen körde ungdomsklasserna K1 500. Seniorerna körde, förutom K1 500 m, också långlopp, K1 5000. För Daniel slutade K1 500 m på samma sätt som på 200 m med en vinst i b-finalen. Även Jesper och Erik körde b-finalen på 500 m, och där tog Erik hem första platsen och Jesper slutade på en femte plats. Karlstadskillarna är i år yngst i sina respektive dubbelklasser och med tanke på det, gjorde alla tre gedigna insatser under både lördagen och söndagen. Tidsmässigt har de under helgen redan visat på klara förbättringar jämfört med förra säsongen, och nästa helg är det dags för maraton SM i Bengtsfors för de tre duktiga ungdomspaddlarna.

Moa gjorde en bra final på K1 500 m och gick in som två, efter helgens suverän, Linnea Stensils. Trea var Karin Johansson från Lidköping. Linnea Stensils såg dessutom ut att ta sin fjärde seger av fyra möjliga i början av spurten på damernas långlopp, men på de sista 100 metrarna lyckades Karin Johansson pressa sig förbi Linnea och vinna. Moa Wikberg blev fyra efter att ha tappat klungan i samband med en vändning. Trea var Emma Andersson från Jönköping. Med helgens andraplatser på OS -distanserna 200 och 500 m, räknar Moa med att få köra de två kommande världscuptävlingarna som avgörs i ungerska Szeged och i Belgrad i Serbien, de två första helgerna i juni.