Lyckad helg för Karlstads paddlarklubb!

Under den gångna helgen arrangerade Hofors kanotklubb Tolvenregattan som tillika var uttagningstävling för årets EM och VM tävlingar för seniorer och juniorer. Samtidigt ingick tävlingen i svensk ungdomscup, SUC. Från Karlstads paddlarklubb deltog på seniorsidan Moa Wikberg och på ungdomssidan representerades Karlstads paddlarklubb av bröderna Jesper Johansson i P02 och Daniel Johansson i P04 samt Eric Hedin i P02.

Under lördagen kördes 200 m och 500 m distanserna. För Daniels del slutade dagen med en meriterande 6:e plats på K1 200 och en minst lika meriterande femteplats på K1 500 m. För Daniels bror, Jesper i P02 klassen gick det inte sämre. Jesper körde till sig en fin andra plats på K1 200 m och på K1 500 m blev det en fjärdeplats. Eric Hedin hade även han en lyckad lördag. På 200 m blev det en tredjeplats och på 500 m distansen blev det en andraplats för Eric. Med andra ord fanns för första gången på många år på prisutdelningen på 200 m, två karlstadspaddlare på pallen samtidigt. Moa Wikberg slutade i damseniorklassen som trea på både K1 200 och 500 m.

Söndagen med långlopp för alla klasser samt K1 1000 för seniorklasserna blev en minst lika bra dag för KPK:arna som lördagen. Daniel Johansson tog hem sjätteplatsen i P04 efter att ha tappat lite i en av vändningarna på det 2500 m långa loppet. Grabbarna i P04 klassen skötte sig med bravur även under söndagens långlopp. Eric Hedin lyckades vinna P04 klassen efter en stenhård körning loppet igenom och Jesper Johansson bärgade hem fjärdeplatsen i klassen, bara decimetern från en tredjeplats. Bra gick det även för Moa i seniorklassen. Moa slutade tvåa på söndagens K1 1000 m distans och blev även tvåa på långloppet över 5000. Både K1 1000 och 5000 m vanns av Lidköpings Karin Johansson.

Både Jesper och Eric har lyft sig rejält sedan förra året, och borde mot bakgrund av helgens resultat, på både de korta och de långa distanserna, vara högaktuella för ungdomslandslaget och de nordiska mäs­ter­­skapen i danska Silkeborg senare under sommaren.

I seniorklasserna kördes även en del testlopp i K2 inför uttagningarna till årets internationella mästerskap. Moa Wikberg körde K2 med Karin Johansson Lidköping och Moa och Karina vann såväl testloppet över 200 som 500 m. Mot bakgrund av sina individuella resultat och resultaten i K2 så bör Mo och Karin ha goda chanser att få representera Sverige på årets EM och VM.